Marcipánová kobra

Ingredience
550g moučkového cukru
280g sušeného polotučného mléka
2 lžíce oleje
1 lžíce změklého másla
1 lžíce medu
5 kapek mandlového aroma
cukrářské barvivo červená a šedá barva


Na ozdobu kobry:
70 g ztuženého tuku
100 g čoko na vaření
5 lžic horké vody - to vše rozpustíme ve vodní lázni 
hřebíček 2 ks na oči kobry

Postup
1) Moučkový cukr smíchat se sušeným mlékem

2) Přidáme máslo, olej, med a mandlové aroma

3) Vypracujeme tuhou hmotu

4) červené barvivo rozpustíme ve vodě a vmícháme do malého kusu marcipánu, ze kterého tvoříme jazyk- vodu přidávat opatrně a postupně!

5) na zbytek marcipánu použijeme šedé barvivo a tvoříme tělo kobry a \"nos\"

6) tělo kobry ozdobíme čokoládou polevou (použijeme štětec nebo peroutku)

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.