Kuře na citronu a medu

Ingredience
celé kuře (velké) rozdělené na 6–8 kousků
1 ks Citron
Olivový olej 3 lžíce
3 lžíce Med
Bílé víno nebo růžové suché 120 ml
Česnek oloupané a lehce rozmáčknuté, 2 stroužek
Tymián několik snítek
Sůl na dochucení a pepř (čerstvě mletý)

Postup
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a tymián, vše dobře promíchejte a překryté fólií nechte nejlépe do druhého dne odpočívat v chladu. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso srovnejte v pekáči kůží nahoru, dejte do trouby a pečte, až bude maso křehké a kůžička dozlatova vypečená. Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem.

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.