Kynuté jahodové knedlíky,sypané strouhaným perníkem

Těsto:
500g polohrubé mouky
2 žloutky
42g droždí
250ml mléka
špetka soli
lžička cukru


Náplň:
500g jahod


Na posypání: máslo
strouhaný perník
mletý cukr

Postup
Kvasnice rozdrobíme v trošce mléka přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mouky dáme kvásek, žloutky rozmíchané v mléce a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě asi hodinu.

Po vykynutí si těsto rozdělíme na malé kousky a ty plníme jahodami.

Vaříme v mírně vroucí vodě asi 10 minut. 5 minut z každé strany.

Po uvaření sypeme cukrem, strouhaným perníkem a polijeme rozpuštěným máslem.

  

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.