Ingredience
Králík červené zelí kmín cibule sůl uzená slaninka bramborové těsto na knedlík
|
Postup Králíka naporcujeme, osolíme, pokmínujeme, uložíme do pečící formy, trochu podlijeme vodou a dáme péct na 1,5-2h, v průběhu podléváme, aby se nám králík nepřipekl. Mezitím si připravíme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a na drobno spolu s uzenou slaninkou. Cibulku na drobno se slaninkou osmahneme, trošku dosolíme.Zelí podusíme do měkka, slejeme a přídáme osmahnutou cibulku se slaninkou, poté dochutíme troškou octe a cukru.
V půlce pečení přidáme ke králíkovi na kolečka nakrájenou cibuli a můžeme ještě dochutit slaninkou.
Z bramborového těsta si vyválíme špalíčky, nakrájíme a poté uvaříme.
Vše servírujeme a přejeme dobrou chuť!
|