Losos s brokolicí a kuskusem

Ingredience
filet z lososa
brokolice
pepř a sůl
citron
kuskus
pažitka
tvaroh 
sýr lučina nebo cottage sýr 
máslo
avokádo 
smetana nebo šlehačka 
česnek
rozmarýn

Postup
Brokolici rozdělenou na růžičky dáme povařit do osolené vody, mezitím filet z lososa z obou stran opeříme, osolíme a zakápneme citrónem, necháme uležet. Zhruba po dvaceti minutách varu brokolici (měla by být měkká jakoby na rozšťouchání) odstavíme, a přisypeme kuskus, necháme ho nasáknout vodou a nabobtnat, poté zcedíme. Do vzniklé směsi přidáme na jemno posekanou pažitku, osolíme, opepříme, přidáme tvaroh a lučinu (nebo libovolný cottage sýr) a celé důkladně promícháme. Na pánvi rozpustíme máslo, mezitím oloupeme avokádo a důkladně ho osolíme. Na másle z obou stran osmahneme lososa, začneme stranou s kůží. Hotového lososa vyjmeme, do výpeku nalijeme smetanu či šlehačku, vylisujeme česnek a opět zakápneme citrónem, necháme odpařit na cca poloviční množství (na zahuštění možno použít jednu lžíci špaldové mouky). Na talíř naservírujeme brokolicový kuskus, doplníme jej o lososa, kterého zalijeme vzniklou omáčkou, dozdobíme snítkem rozmarýnu a avokádem. Podáváme. :)

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.