Ingredience:
2 zadní nohy králíka 1 menší rajče 1 cibule 1/2 žluté papriky 1 menší mrkev 3-4 lžičky červené kari pasty 4-5 zrnek kardamonu 1/4 lžičky kurkumy 1/4 lžičky sušeného zázvoru 1 stroužek česneku chilli dle tolerance strávníka sůl 1/2 plechovky kokosového mléka 1 lžička oleje 1 malý hrnek rýže ¾ hrnku celozrnných vlasových nudlí sůl
|
Postup Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a lehce orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme mrkev naškrabanou škrabkou na dlouhé pásky, papriku na kostičky, rajče na malé kousky a králíka, zalijeme vodou, přidáme kari pastu a ostatní koření a sůl.Dusíme do měkka, poté přilijeme asi půl plechovky kokosového mléka a necháme vydusit do požadované hustoty.
Mezitím si na rozpálené pánvi lehce orestujeme vlasové nudle do zlatavé barvy, poté podlijeme malým množstvím vody a necháme povařit asi minutu, než se voda vyvaří.
Uvaříme rýži a ještě za tepla smícháme rýži s těstovinami a lehce osolíme dle chuti.
Naservírujeme a dle chuti můžeme omáčku zakápnout limetkou.
|