Ingredience
Omáčka demi glace kosti kořenová zelenina červené víno medové kaštany(koupené již hotové) máslo med fazolky med anglická slanina koření na zvěřinu nebo jalovec brambory
|
Postup Kosti a kořenovou zeleninu ochutíme dle chuti a vaříme pomalu cca dva dny. Poté scedíme a přidáme červené víno, čímž nám vznikne hustá omáčka ideální na maso :) Na pánvi opečeme s máslem a medem již hotové koupené medové kaštany. Spaříme fazolky, které potom zabalíme do anglické slaniny a opečeme na panvičce. Jelení steak opečeme na grilu, z každé strany přibližně 7-10 minut, jak kdo má rád. Ochucujeme až na talíři nebo těsně před vyndáním z grilu či pánve, opět vše dle přání strávníka. Doporučuji přidat koření na zvěřinu nebo alespoň jalovec do přelivu demi glasse... Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky - brambory ve šlupce napolo uvaříme ve slané vodě, necháme zchladnout, nakrájíme a usmažíme v trobě či fritovacím hrnci nebo na pánvičce ......
|