Bramborové knedlíky s kysaným zelím a uzeným masem

Ingredience

Klasické bramborové těsto:
1 kg brambor
1 kg kysaného zelí
2 vejce
hrubá mouka
uzené maso

Postup
Uvaříme brambory ve slupce, zvlášť uvaříme kysané zelí. Studené brambory oloupáme, postrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku podle potřeby, aby těsto zůstalo vláčné. Vyválíme knedlík, nakrájíme asi na 5 cm špalíky a ty vaříme v osolené vodě. Až vyplavou, jsou hotové. Uvařené zelí zcedíme, podusíme na tuku na kostičky pokrájené uzené maso (nejlépe na sádle) a přidáme zelí. Knedlíky vylovíme z vody, dvěma vidličkami natrháme do směsi se zelím, promícháme.

Pro milovníky uzeného je další variantou jako příloha raději pečená uzená krkovice, pořádný kus masa!

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.