Dýňová polévka

Ingredience

1 dýně Hokkaido
1 menší cuketa
1 větší mrkev
1 cibule
vývar
kurkuma, sůl, pepř, muškátový oříšek
zakysaná smetana
dýňová nebo jiná semínka na ozdobu

Postup
Cibulku nadrobno osmahneme do zlatova a přidáme nakrájenou zeleninu, kterou po osmahnutí zalijeme vývarem. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Poté odstavíme, dochutíme koření,m jak nám to vyhovuje a rozmixujeme ponorným mixérem.

Podáváme v hlubokém talíři, doprostřed dámě lžičku zakysané smetany a zasypeme semínky.

 

A je to . Přeji dobrou chuť.

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.