Ingredience
800 g dýně Hokkaido (dužnina) 400 g brambor (varný typ C) 1200 ml zeleninového vývaru 50 g másla 1 ks cibule 1 ks stroužek česneku 4 ks (lístky) šalvěje 4 ks (lístky) čerstvé bazalky 1 lžíce olivového oleje (extra panenský) špetka mleté skořice špetka čerstvě mletého pepře, sůl
|
Postup Připravíme si zeleninový vývar, očistíme dýni a společně s brambory nakrájíme na malé kostky. Lístky bazalky a šalvěje svážeme provázkem. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme prolisovaný česnek, cibuli a necháme krátce orestovat. Přidáme dýni, brambory, opět krátce orestujeme a nakonec podlijeme vývarem a přidáme bylinky.
Vaříme na mírném ohni asi 30 minut, dle potřeby podléváme vývarem. Poté vyjmeme bylinky, rozmixujeme, přidáme špetku skořice a dle potřeby dochutíme solí.
Zdobíme bazalkou.
Dobrou chuť!
|