Krémová dýňová polévka s krutony

Ingredience

1 cibule
1 - 2 dýně Hokkaido
2 lžíce másla
1 menší mrkev
1 kousek celeru
100 ml smetany
sůl, pepř
3 krajíce chleba
dýňová semínka
pažitka na ozdobu

Postup
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou dýni, celou mrkev i celer. Osolíme a opepříme. Když je zelenina změkne, vyjmeme mrkev a celer a zbytek polévky rozmixujeme úplně dohladka ponorným mixérem. Zjemníme smetanou a ještě prohřejeme.

Na pánvi si na sucho opražíme dýňová semínka a poté ještě na kostky nakrájený chléb - vyrobíme si krutony.

Polévku podáváme společně s krutony a ozdobenou opraženými dýňovými semínky a pažitkou.

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.