Ingredience na korpus
6 vajec 150 g cukru krupice 6 lžic oleje 150 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 čokoládový pudinkový prášek 2 lžíce kakaa
Ingredience na náplň
500 g tvarohu 350-400 ml smetany ke šlehání (podle tuhosti tvarohu) 2 sáčky vanilkového cukru 4-5 lžic cukru krupice (podle chuti) 1 sáček (20 g) želatiny velká plechovka mandarinek rum, meruňková marmeláda
|
Postup Nejdřív připravíme náplň: do mísy dáme tvaroh, smetanu a cukr. Elektrickým šlehačem rozšleháme na hladký krém. Mandarinky scedíme. Do malého kastrůlku nasypeme želatinu a zalijeme 5-6 lžícemi šťávy. Necháme 10 minut nabobtnat. 100-150 ml šťávy odložíme bokem, zbytek přilijeme k tvarohovému krému a zašleháme. Mandarinky pokrájíme na kostičky, 3 půlky necháme celé. Želatinu na mírném plameni za stálého míchání zahříváme až se zcela rozpustí (nesmí vařit). K rozpuštěné přimícháme 2 lžíce tvarohového krému a toto zamícháme do zbytku krému. Vmícháme pokrájené mandarinky, ochutnáme, podle potřeby doslatíme. Misku o průměru cca 20 cm vyložíme fólií a nalijeme do ní krém. Dáme ztuhnout do ledničky do druhého dne. Na korpus ušleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Pak vešleháme žloutky, olej a nakonec vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a pudinkovým práškem. Těsto urovnáme do formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme, 180°C, asi 30 minut, zkoušíme špejlí. Upečený korpus opatrně objedeme nožem, sundáme ráfek a necháme vychladnout. Z korpusu odřízneme horní část, přibližně třetinu. Tuto odříznutou část rozkrájíme ostrým nožem na 16 výsečí. Dolní část prokapeme rumem, potřeme marmeládou a vyklopíme na ni ztuhlou tvarohovou náplň. Trojúhelníkové kousky postupně namáčíme spodní stranou (tou co se přikládá k náplni) do odložené šťávy z kompotu a naskládáme kolem tvarohového \"kopce\". Jemně je přitlačíme a ohneme horní část směrem dovnitř. Zbylé mandarinky navršíme na tvarohovou náplň. Nakonec celý moučník pocukrujeme.
|