Čokoládový dort

Ingredience

160g másla
315 ml vody
50g kakaa
380g hladké mouky
350g cukru
lžička sody
3 vejce
160ml podmáslí
750 ml šlehačky ke šlehání
730 g hořké čokolády

Postup
160g másla, 315 ml vody, 50g kakaa: máslo rozpustíme ve vodě s kakaem zahřátou směs nalijeme do : 380g hladké mouky. 350g cukru, 1ks - vrchovatou lžičku sody a pořádně promícháme naposledy přidáme : 3ks - vejce a 160ml podmáslí. z těsta se upečou dva korpusy na 180°C - 25 až 30 minut v dortové formě. pokud se používá pečící papír ( pod teplou vodou zmačkat pak jde krásně tvarovat) korpus nepřepékat ať není vysušený. Krém - 750 ml šlehačky ke šlehání, 730 g hořké čokolády aspoň 60% V hrnci přivedeme k varu šlehačku do které přidáme rozlámanou čokoládu a odstavíme z plotny. Promícháme do hladka. Poté dáme krém vychladnout do ledničky, během tuhnutí krém občas promícháme. trvá to většinou tak 3hodiny do ztuhnutí. Po nakrémování korpusu jde ozdobit jakkoliv - ovocem, polevou, mandlemi....

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.