Pečená kačena s jablky a anglickou slaninou

Ingredience:

kačena
kačení sádlo
zelí
sůl, kmín
česnek
brambora
2 středně velká jablka
anglická slanina
kynutý a bramborový knedlík plněný uzeným masem jako příloha

Postup
Vše z BIO výrobků domácích. Kačenu omyjeme, osolíme a necháme odležet. Pak dáme do trouby a pečeme pomalu 2,5 h a poléváme kačením sádlem z pečené kačeny po celou dobu pečení do zlatova a měkka. Zelí dáme péct do trouby také: menší hlávku zelí nakrouháme, osolíme, okmínujeme lehce, nastrouháme 6 stroužků česneku, větší bramboru, 2 středně velká jablka, nahoru položíme anglickou slaninu a pečeme.

Příloha: kynutý a bramborový knedlík plněný uzeným masem.

Dobrou chuť.

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.