Honzíkovy buchty

Ingredience

Těsto:
500g hladké mouky
20g droždí
120g krupicového cukru
20g vanilkového cukru
2.5dl mléka
60g másla
1 vejce + 1 žloutek
špetka soli
sádlo nebo máslo na potření buchet

Tvarohová náplň:
250g tvarohu
1 lžíce rozinek
1 žloutek
vanilkový cukr
citronová kůra

Postup
Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí,přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek mléka rozpuštěné máslo, vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu. Během kynutí 2krát promísíme. Z vykynutého těsta vyválíme hada, rozkrájíme na díly a plníme náplní - dobře uzavřeme. Vkládáme do pekáče vymaštěného sádlem nebo máslem. Každou buchtu potřeme ze všech stran, aby se nám neslepily. Když vyplníme pekáč, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupních dozlatova. Ještě teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem. Přejeme dobrou chuť !!!!!

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.